top of page

KOELTECHNIEK

 

Pharma Cooling heeft een unieke koeltechniek ontwikkeld die wereldwijd door verschillende patenten is beschermd. Het betreft een combinatie van een hybride koeltechniek, waar actieve en passieve koeling op een slimme wijze met elkaar samenwerken, in een robuust ontwerp. Hierdoor is de Cool Guard de enige koeloplossing die voor zowel transport als opslag kan dienen.  

 

 

ACTIEVE KOELING

De actieve koeling is gebaseerd op een bewezen en veel gebruikte koeltechniek, het Peltier-element. Door een elektrische stroom door het Peltier-element te laten lopen wordt warmte van de ene naar de andere kant getransporteerd, er ontstaat daardoor een warme en een koude kant. Het Peltier-element wordt in een gepatenteerde behuizing geplaatst met twee separate vloeistofstromen, een voor de warme en een voor de koude kant van het Peltier-element. Hierdoor kan het Peltier-element sterk significant beter presteren. Bovendien kan het Peltier-element in de behuizing met flexibele materialen worden aangesloten op de rest van de techniek, dat maakt dat het Peltier-element robuust. Peltier-elementen die geen flexibele verbinding hebben verliezen namelijk veel van hun capaciteit bij een minimale beschadiging.     

De koelvloeistof die wordt gebruikt is water en dus milieuvriendelijk.

 

 

PASSIEVE KOELING

 

De passieve koeling is gebaseerd op een PCM (Phase Change Material) dat bij een temperatuur van +5 graden Celsius bevriest. In bevroren fase is dit PCM in staat om veel warmte uit de omgeving op te slaan en de koelkamer op een constante temperatuur te houden.

 

Hoe werkt het? Wanneer de stekker van de Cool Guard in het stopcontact wordt gestopt is na ongeveer 2 uur de koelkamer op temperatuur en na 6 ongeveer uur de passieve koeling bevroren. Zolang de Cool Guard op de stroom is aangesloten kan het voor onbepaalde tijd de temperatuur in de koelkamer handhaven. Zodra de stekker uit het stopcontact wordt gehaald (of bij uitval van het stroomnetwerk) is de passieve koeling is staat om de koelkamer tot 36 uur (afhankelijk van de specificaties) op constante temperatuur te houden, ook onder extreme omstandigheden zoals een hoge omgevingstemperatuur.

 

 

DE COOL GUARD 

  • Kan op 12/110/220V worden aangesloten.

  • Is milieuvriendelijk.

  • Gebruikt geen gasvormen.

  • Is niet afhankelijk van een batterij.

  • Is geschikt voor vliegtuigtransport.

bottom of page